Imagini pentru teme create de Storman. Un produs Blogger.

7 plante vindecătoare, care pot fi crescute chiar la tine în casă!

 

Plante vindecătoare – Pe lângă faptul că aceste plante schimbă gustul mâncării tale, ele vin la pachet cu foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului tău și, așa cum menționasem în titlu, sunt extrem de ușor de crescut, chiar la tine în casă.

Aceste plante sunt abundente în antioxidanți și antiinflamatori, care pot trata o serie de boli, de la răceli și până la Alzheimer.

Plante vindecătoare – Să luăm fiecare plantă în parte și să discutăm despre beneficiile sale!

Ghimbirul – stimulează digestia, are efecte antiinflamatorii, previne gripa și răcelile și menține sănătatea cardiovasculară.
Lămâia – antibacterian, previne gripa și răcelile, tratează anxietatea și indigestiile.
Pătrunjelul – antibacterian, stimulează digestia, antiinflamator și tratează infecțiile.
Busuiocul – antibacterian, anti-stres, eficient împotriva gripei și răcelilor, elimină mucusul.
loading...
Arpagicul – scade colesterolil rău și presiunea sangvină.
Menta – curăță organismul, ajută la pierderea în greutate și albește dinții.
Coriandrul – curăță organismul, susține sănătatea cardiacă, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, este un bun antioxidant și antifungic.

Plante vindecătoare – Să vedem acum cum le putem planta.

Menta

Menta este una dintre plantele care se înmulțește foarte ușor în grădină. Poate crește și în zone parțial luminate de soare și va crește bine și în ghiveci, cu condiția să aibă lumină naturală în fiecare zi. Menta nu are nevoie de multă apă, pământul trebuie să fie uscat de la un udat la altul. Menta are nevoie de spațiu, pentru a se întinde. De aceea e bine ca semințele să fie plantate într-un ghiveci mare, iar când plantele ajung la o înălțime de 3 cm să fie puse la o distanță de 30 cm una de altă. Astfel se vor răspândi rapid și vor umple ghiveciul.

Ghimbirul

Amestecă 3 părți pământ de flori cu o parte nisip pentru a obține un sol fluid. Înainte de a pune pământul în ghiveci, așază pietre pe fundul ghiveciului. Rolul acestora este de a asigura o bună scurgere a apei. Umple, apoi, un ghiveci cu diametrul mare pe trei sferturi cu pământ. Fă o gaură la mijloc și introdu rădăcina de ghimbir cu mugurele îndreptat în sus. Acoperă cu 1-2 cm de pământ și udă planta. Plasează apoi ghiveciul sau ghivecele într-un loc unde nu este foarte multă lumină, iar temperatura este constantă. Ghimbirul iubește căldura.
Udă zilnic pământul, însă fără a-l inunda. Mugurele va răsări din pământ abia după câteva săptămâni, iar planta va ajunge la dimensiunea obișnuită abia după 10 luni.

Plante vindecătoare – Lămâia

Cumpără un copăcel mic, de 3-4 ani, pune copăcelul în ghiveci și umple zona de drenaj cu pietre pentru o mai bună circulație a aerului. Umple ghiveciul cu pământ, însă nu uita că poți găsi pamânt special pentru citrice, care îți poate mări șansele de succes. Pentru rodire timpurie e posibil ca lamâiul să necesite altoire.
Copacul are nevoie de lumină de la soare 8-10 ore pe zi, apă cu regularitate (dar nu prea multă). De preferat este ca lamâii să stea cât mai mult la lumina naturală, preferabil pe balcon.
Lămâile au nevoie de regulă între 6-9 luni pentru a se coace, când prind culoare și sunt destul de moi la atingere – atunci sunt gata.

Pătrunjelul

Ai nevoie de:
– Semințe de pătrunjel
– Pământ pentru flori
– Ghivece
– Apă
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești un loc în care planta va obține între patru și șase ore de lumină solară în fiecare zi. Pătrunjelul trebuie să stea foarte mult timp expus la soare pentru a se dezvolta. În caz contrar îți va fi greu să crești această plantă.
Umple ghiveciul cu pământ pentru flori, lăsând între 2,5 și 5 cm (adică 1-2 inch) liberi la suprafață, apoi plantează semințele de pătrunjel. Le poți planta în orice perioadă a anului, dar este indicat ca răsadurile să nu fie expuse la căldură sau frig excesiv.
Procesul de germinare al pătrunjelului este oarecum lent. Nu este deloc neobișnuit ca răsadurile să apară abia după mai multe zile de la plantarea semințelor.
Asigură-te că ghiveciul oferă un drenaj bun, astfel încât planta să nu se înece.
Pentru a menține pătrunjelul compact și fraged, nu-l lăsa să înflorească. Îndepărtează florile de fiecare dată când planta face boboci. Poți utiliza aceste flori și semințele lor pentru a crește mai mult pătrunjel.

Busuiocul

În cazul busuiocului, vei proceda la fel ca în cazul pătrunjelului.

Arpagicul

Plante vindecătoare – Coriandrul

Pregătește solul
Pentru a se dezvoltă optim, coriandrul are nevoie de un sol slab acid spre neutru, cu pH 6.0-6.7. De asemenea, are nevoie de un sol care să aibă un drenaj bun, dar în același timp să poată păstra umezeală. Asigură-i lumina
Întrucât coriandrul este o plantă iubitoare de lumina și căldură, este bine să-l cultivi într-o zona în care poate beneficia de aceste două aspecte. În sezonul rece, poți ține coriandrul lângă caloriferul cald, dar nu chiar în imediată lui apropiere.
Udă-l constant
Coriandrul are nevoie de un sol umed în permanentă pentru a se putea dezvoltă, însă este bine să nu exagerezi cu udarile, întrucât pe suprafață solului se poate dezvoltă mucegaiul.

Rărește tulpinile
După ce răsar firele de coriandru, ar fi bine să le rărești, pentru a permite aerisirea solului. În rest, nu ai alte activități de întreținere, întrucât coriandrul nu este pretențios. sursa:secretele.com
AVEM MAREA RUGAMINTE SA DISTRIBUITI PE FACEBOOK PENTRU A AFLA TOATA LUMEA !

0 on: "7 plante vindecătoare, care pot fi crescute chiar la tine în casă!"